Om Ribe Vinfestival

Ribe Vinfestival arrangeres af Den Lille Vinklub frem til 2023 og blev første gang afholdt i 2005. Den Lille Vinklubs primære formål var at øge interessen for vin, hvilket kunne ske ved afholdelse af forskellige vin-arrangementer i Ribe. Hovedaktiviteten for Den Lille Vinklub havde siden 2005 været at afholde Ribe Vinfestival. Vinfestivalen i Ribe er blevet en fast årlig tilbagevendende begivenhed i Ribe, og den afholdes som et stort vinmarked med mulighed for smagning, handel og forskellige andre aktiviteter.

Ideen til Vinfestivalen blev oprindeligt fostret af Verner Thomsen, der som mangeårig handlende i gågaden så muligheden for at lave en særlig begivenhed i Ribe.

I Den Lille Vinklub mødes vi flere gange i løbet af vinteren for at smage god vin, spise lækker ost og planlægge det kommende års vinfestival. Derudover tager vi på andre vinmesser for at hente inspiration til nye tiltag og for at få kontakt til nye spændende importører.

Mange har spurgt os, hvordan det kan lade sig gøre, at fem mand kan arrangere en festival med op mod 3000 besøgende over de to dage. Det kan vi naturligvis kun, fordi vi har en række frivillige hjælpere, der hjælper os med en masse praktisk under afviklingen af festivalen. Samtidig møder vi en meget stor interesse fra handlende og øvrige, der bakker op om festivalen. Det gør, at planlægningen forløber meget lettere.

I 2024 overtager Ribe Handelsstandsforening for første gang Ribe vinfestival, dog stadig med Verner Thomsen ved roet.

”Vi er meget beæret over at få lov til at overtage Ribe vinfestival, som Den lille vinklub, så smukt bygge op over mange året. Vi håber meget at vi kan videre udvikle og skabe nye tiltag, så kvaliteten af Ribe vinfestival kan holde lige så højt niveau, som de forgangen år.”

udtaler Keld Vestergaard, Ribe handelsstandsforenings Formand.

Heldigvis er Ribe handel godt styret af en ”Gammel” kaptajn, som kan navigere os trygt i havn i nogle år frem.

Vi glæder os vildt meget til vi igen slår dørene op til Ribe vinfestival 2024.

I 2024 afholdes vinfestivalen fredag den 30. august kl. 15-20.30 og lørdag den 31. august kl. 10-16.